Het verhaal van McDo-It

De oprichter van McDo-It constateerde in 1999 een groeiend probleem. In zijn eigen bedrijf kon hij maar moeilijk aan productiekrachten komen. Ook bij collega-bedrijven bleken voor dezelfde uitdaging te staan. Een relatie in Duitsland bracht hem op het idee om voor de moeilijk vervulbare vacatures Polen te vragen. Poolse werknemers zijn bereid om ver van huis hard te werken en zijn bereid werk te doen waarvoor maar moeilijk mensen te vinden zijn.

Er was echter één probleem. In 1999 maakte Polen nog geen deel uit van de EU, wat betekende dat Polen hier niet mochten werken, tenzij ze een Duits paspoort hadden. Een deel van de Polen kon hier op historische gronden aanspraak op maken. De eerste Polen die de tekorten op de Nederlandse arbeidsmarkt invulden waren deze Polen met een Duits paspoort. McDo-It was geboren.

Door de jaren heen heeft McDo-It zich steeds sterk gemaakt voor goede huisvesting, goed vervoer en gunstige arbeidsomstandigheden voor onze werknemers. Loyaliteit komt van twee kanten. Hiermee hebben we als een van de eerste Poolse uitzendbureaus de trend gezet. McDo-It ontwikkelde zich in zijn zeventienjarig bestaan tot een specialist op het gebied van Oost-Europese arbeidskrachten.

Samen werken aan het verhaal van uw onderneming?